Kræft & udseendet

Breast cancer survivorKræftbehandlingens påvirkning af udseendet

For mange kvinder er det ikke blot en traumatisk oplevelse at få konstateret at de har kræft. Også de kraftige fysiske forandringer, der er en følgevirkning af stråle og kemoterapi, påvirker deres psykiske tilstand meget.

For nogle kvinder er der ingen eller meget få bivirkninger, men for mange, er følgerne af kræftbehandlingen tab af hår; såvel på hovedet, som øjebryn og øjenvipper. Andre bivirkninger kan være en meget tør og lidt grålig eller gusten hud, samt eventuelt røde pletter eller plamager i ansigtet.

Netop derfor er Look Good Feel Better kurserne så effektive, idet de gør det muligt at mindske følgerne af behandlingen.

På kurserne guider vores uddannede konsulenter små grupper (ca.12-15 kvinder) igennem vores 12 trins program. Vi gennemgår, hvordan man ved hjælp af afrensning og god hudpleje kan give sin hud fugt og næring, hvordan man ved hjælp af forskellige make-up teknikker kan dække det, der skal dækkes og genskabe eller simulere det, der er mangler.

Mange kvinder udtaler på kurserne, at de ønsker at leve så normal en tilværelse som overhovedet mulig, på trods af deres sygdom. Kurserne giver kvinderne en følelse af at tage kontrol igen med deres egen kvindelighed og øger deres selvværd.

Share
Share