Testimonial

Modelfoto: IstockPhoto

Modelfoto: IstockPhoto

Frivillig konsulent på Odense Universitetshospital, Inge Holmegaard fortæller:

“For ca. 13 år siden startede jeg, som frivillig konsulent for Look Good Feel Better på OUH og hver 3. tirsdag møder jeg 12 fantastisk dejlige kvinder, som forventningsfuld møder op for at få en god oplevelse og gode tips til at blive smukke i en svær tid: Et frikvarter hvor de glemmer sygdommen et par timer, som flere fortæller når de smukke går fra kurset.

I starten er der nogle gange lidt stille, men når først vi starter, går snakken livligt, og alle hygger sig, der bliver grinet, og arbejdet koncentreret med at lære, og efterhånden som tiden går har alle fået renset og plejet huden, har lagt en flot makeup og lært hvordan man tegner bryn, hvis man har mistet dem. Det er et vigtigt punkt, som vækker begejstring hver gang.

Disse tirsdage ser jeg frem til hver gang, det er fantastisk at se den glæde og begejstring disse skønne kvinder viser: Jeg føler at jeg er med til at gøre en forskel: at få lov til at være
med til at give dem en flot taske med hjem og et smil på læben. Selv er jeg høj resten af dagen.”

 

Frivillig konsulent på Center for Kræft og Sundhed, Ingelise Kragh fortæller:

“Jeg sad en forårs eftermiddag til en hyggelig fødselsdag og snakkede med en spændende kvinde, der lige som jeg selv, havde valgt at stoppe med at arbejde – for at udfordre et nyt kapitel i livet. Naturligt faldt snakken på de mange nye muligheder, der lå foran os begge, nu når vi ikke længere skulle op til en 8 timers lang arbejdsdag.

Pludselig fortalte Bente, som kvinder hedder, at hun netop var startet som underviser i foreningen Look Good Feel Better! Hun berettede om de positive oplevelser, hun havde haft, selvom det er meget syge kræftramte kvinder, hun underviste.

Jeg brugte efterfølgende noget tid på at overveje, om det her måske netop var den udfordring, jeg havde brug for. Hvor jeg kunne give noget af den erfaring jeg har fra mine mange år i medicinalbranchen – som underviser blandt læger, sygeplejersker og apotekspersonale – videre.

Jeg har nu været tilknyttet Foreningen i 3,5 år, og jeg har oplevet de sejeste kvinder, der i løbet af undervisningen blomstrer op i takt med at make-up’en gør, at de pludselig ser sig selv ”som de var” før sygdommen satte ind. Timerne flyver af sted, der er en helt fantastisk stemning – alle slapper af, og nyder at arbejde med de skønne hudpleje- og makeupprodukter, som vores sponsorer donerer. Kvinderne får vist en del teknikker, så de efterfølgende selv kan tegne f.eks. øjenbryn op samt dække de hudforandringer, de måske har fået. De lærer diverse små tricks, der giver huden en særlig glans og udstråling.

Jeg håber at kunne undervise i mange år endnu. Jeg føler, at jeg gør en forskel, men også at jeg får en masse energi og et mere positivt syn på tilværelsen. Så trods det, at det er alvorligt syge kvinder vi møder, er der en tro og håb på livet – og en ydmyghed overfor tilværelsen. Virkelig noget vi alle kan lære af.”

Share
Share